Leczenie wad wzroku
Forum -> laserowa korekcja wady wzroku
| Tytuł: | laserowa korekcja wady wzroku |
| Autor: | blanka 2.3.2011, 10:14 |
| Witam, właśnie jestem po badaniach klasyfikacyjnych i okazało się, że moją wadę wzroku można poddać zabiegowi laserowej korekcji - mam -2,5 - i na zawsze mogę pożegnac się z okularami na nosie. czy ktoś z Was miał taki zabieg? bardzo chciałabym pozbyć się okularów ale mam pietra. w końcu to ingerencja chirurgiczna... | |
| Autor: | marta 2.3.2011, 12:50 |
| Hej:-) Nie potrafie Ci pomóc ponieważ dopiero biorę pod uwagę laserową korekcję. Mogę jedynie powiedzieć, że znajoma mojej przyjaciólki miała laserową korekcję i jest zadowolona. Ryzyko jest zawsze. Jeśli będziesz juz po - proszę o informację na ten temat bo sama bardzo bym chciala poddać się temu zabiegowi. Moja wada jest większa. | |
| Autor: | ala 3.3.2011, 08:56 |
| mój narzeczony jest po laserowej korekcie wzroku, teraz nosi okulary - soczewki również - ale tylko do czytania i do kierowania samochodem, jest bardzo zadowolony bo zmiana jak powiedział jest odczuwalna; sam zabieg wykonywany miał pod znieczuleniem miejscowym, czuł jedynie szczypanie, dopiero zaczyna boleć po, oczywiście trzeba bardzo uważać i nie męczyć oka; po operacji przez jakieś 4 m-ce stosował całe tony kropli, maści, żeli i leki przeciwbólowe najlepiej jemu pomagała Pyralgina, niestety niespecjalnie unikał komputerów.. | |
| Autor: | martucha 3.3.2011, 13:37 |
| Moja okulistka mówi, że korekcji laserowej powinny poddać się osoby z ustabilizowaną, niezmieniającą się przez przynajmniej 5 lat, wadą wzroku. Jednak jest to chyba raczej dość konserwatywne podejście... Mam koleżankę, która przeszła taki zabieg kilka lat temu w Katowicach i bardzo go chwaliła. Żadnych komplikacji ani zmian na gorsze nie odnotowała :) | |
| Autor: | lusia 4.3.2011, 08:09 |
| moja babcia miała laserowo usuwaną zaćmę, zabieg był krótki, po nim poleżała godzinę i można było zabrać ją z powrotem do domku | |
| Autor: | małgorzata 4.3.2011, 10:43 |
| Witam serdecznie wszystkich :) Jestem po laserowej korekcji oczu, którą zrobiłam w kwietniu 2010 r. Moja wada wynosiła - 10 dioptrii. Teraz widzę idealnie, choć zdaję sobie sprawę z tego, że przy takiej wadzie jaką miałam pozostanie mi pewnei o -0,5 dioptrii. W każdym razie polecam zabieg na prawdę warto | |